top of page

Hakkımızda

Veteriner Hekimler Mikrobiyoloji Derneği, kuruluş tarihi 1965 olan bir dernektir. O zamanın Etlik Bakteriyoloji Enstitüsü ve Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi'nin kıymetli Mikrobiyologları tarafından kurulan ve derbis sisteminde kayıtlı üye sayısı 143 olan bir dernektir.

Veteriner Hekimler Mikrobiyoloji Derneği, veteriner hekimler ve veterinerlik mikrobiyolojisi alanında uzmanlaşmış veya eğitim almış araştırmacılardan oluşmaktadır. Derneğimiz, veteriner viroloji, veteriner parazitoloji, gıda mikrobiyolojisi, çevre mikrobiyolojisi, endüstriyel mikrobiyoloji ve su mikrobiyolojisi gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren profesyonelleri bir araya getirerek bilgi ve deneyim paylaşımını desteklemektedir. Amacımız, bu kritik alanlarda araştırma ve uygulama standartlarını yükselterek veteriner mikrobiyolojisinin gelişimine katkıda bulunmaktır. Üyelerimizle birlikte sektörün en iyi uygulamalarını teşvik etmeyi hedefliyoruz.

Ne Yapıyoruz

Veteriner Mikrobiyoloji Derneği olarak iki yılda bir kongre düzenleyerek, veteriner mikrobiyoloji alanında güncel konular üzerinde bilgilendirmeler, paylaşımlar yapıyoruz. Kongrelerimizde ilgili alanlarda sözlü sunumlar, poster sunumlar, tam metin ve özet metin bildiriler, workshoplar düzenliyoruz. Konusunda isim yapmış, gençlere örnek olacak kıymetli araştırmacıları kongremizde ağırlıyoruz. Kongrelerimizde sadece bilimsel etkinlikler değil güzel anılar biriktirebilecek sosyal programlar ve etkinlikler de planlıyoruz. 

İki yılda bir değerli dernek üyelerimizle birlikte genel kurulumuzu düzenliyoruz. 

Yılda en az iki konuda eğitim vermeyi planlıyoruz. Yapılacak olan eğitimlerimizi üyelerimizden gelen talepleri değerlendirerek oluşturmayı planlıyoruz. 

Zoonozlar, tek sağlık, iklim değişikliği, hayvan hastalıkları ve salgınlar, kanatlı hastalıkları, klinik mikrobiyoloji, antimikrobiyel direnç, sürü sağlığı, probiyotik ve prebiyotikler, aşılar ve veteriner ilaçları gibi önemli konularda uzman ve gönüllü katılımcılardan oluşan komisyonlar kurmayı planlıyoruz. Bu komisyonlar, zamanında ve etkili bir şekilde ortak görüşlerini kamuoyuna ulaştırmayı hedefleyecektir.

laboratuvar

Komisyonlara Katılım

Oluşturulacak olan komisyonlar için bizlere fikir vermenizi talep ediyoruz. Uzmanlık alanlarınıza göre katkıda bulunmak istediğiniz komisyonları seçerek bizlere güç vermeniz bizleri mutlu edecektir.

Kimya sınıfı

Eğitimlere Katılım

Bilgisayardaki Bilim Adamı
  • Whatsapp
  • Instagram
bottom of page